Varför ett glutenfritt bageri?

Alla ska få njuta av smakrika, glutenfria bröd och bakverk

Gluten är ett protein som finns i vete, råg och korn. Gluten har fantastiska bakegenskaper och är det som skapar struktur och seghet i brödet. Utan gluten i degen kan det vara svårt att få till rätt konsistens och det är lätt att brödet blir torrt, kompakt och smuligt.

För den som är glutenintolerant kan även mycket små mängder gluten skada. Därför får glutenfria bakverk inte tillverkas i traditionella bagerier eftersom de kan kontamineras med gluten.

Caféer och bagerier kan oftast erbjuda några glutenfria alternativ men som glutenintolerant känner man ofta en oro när produkten inte är garanterat glutenfri, eftersom den är tillverkad i samma lokal som övrigt bröd. Samtidigt längtar många av oss efter att få äta riktigt gott bröd.

Vi på Martells Glutenfria gör vårt bästa för att baka bröd och bakverk som liknar vanligt bröd och som är riktigt gott. Vi strävar efter att använda så mycket svenska, ekologiska och lokalproducerade råvaror som möjligt och undviker tillsatser och konstgjorda aromer.

Vi på Martells Glutenfria gör vårt bästa bröd och bakverk med svenska och lokalproducerade råvaror.